ETEπ: Δάνειο 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 12:42
UPD:16:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δανειακή σύμβαση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Creta Farms, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι όροι της πενταετούς διάρκειας χρηματοδότησης έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να ανταποκρίνονται με τον πλέον δυνατό τρόπο στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας. Η επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια όσο και στις εξαγωγικές αγορές, συμβάλλοντας στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

«Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης καινοτόμου εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη, συνάδει δε με την πλούσια δράση της ΕΤΕπ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας εδώ και πολλά χρόνια». δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέιλορ.  

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε ότι η ΕΤΕπ «θα εξακολουθήσει να στηρίζει επενδύσεις καίριας σημασίας στην Ελλάδα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, τόσο στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη όσο και μέσω των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει».

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ότι «η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (ΕΑΚ) και για να αναπτύξει την καινοτόμο επιχείρησή της που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών διατροφικών προϊόντων».

«Ευελπιστώ ότι από το Επενδυτικό Σχέδιο θα επωφεληθούν σύντομα πολλές ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διατροφής, της βιομηχανίας και του τουρισμού» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνω τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν την εμπειρογνωμοσύνη της ΕΤΕπ, η οποία διαθέτει διευρυμένη ομάδα στην Ελλάδα, καθώς και τον Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Συμβουλευτικό Κόμβο (European Investment Advisory Hub)».

EUROKINISSI - TV

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, πρόεδρος της Creta Farms, δήλωσε τα εξής: «Επενδύουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επιβεβαίωση των κινήσεων που έχει κάνει η εταιρεία τα τελευταία έτη. Πρωτοπορούμε πάλι, όντας η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο Juncker για την Ευρώπη. Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας, στέκεται δίπλα μας στην υλοποίηση του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και στην επέκταση των προϊόντων μας σε διεθνείς αγορές».

Σημειώνεται ότι από το 2008, η ΕΤΕπ έχει χορηγήσει πάνω από 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανείων και εγγυήσεων. Το σύνολο της ρευστότητας που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα ανέρχεται συνολικά στα 18 δισ. ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα