Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων ζητεί ο Α. Ρεγκούζας

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 16:50

Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων από τις εφορίες ζητεί ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στους αρμόδιους φορείς.

Στην εγκύκλιο συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 1998-1999, οι οποίες παραγράφονται στις 31/12/2005, καθώς επίσης και σε όλες τις λοιπές υποθέσεις φορολογίας που παραγράφονται την ίδια ημερομηνία (εικονικά, πλαστά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, κατασχέσεις ανεπίσημων βιβλίων και στοιχείων).

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικές δηλώσεις απόδοσης ΦΠΑ, αλλά δεν έχουν καταθέσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα ποσά του φόρου που τους αναλογούν.

Ο κ. Ρεγκούζας ζητεί επίσης, από τις εφορίες να προβούν στην άμεση έκδοση εντολών τακτικού ελέγχου των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που δεν υπήχθησαν στην πρόσφατη ρύθμιση για την περαίωσή τους, με προτεραιότητα τις εκκρεμείς υποθέσεις με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Τέλος, ζητείται από τα ελεγκτικά κέντρα να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς διενέργειας τακτικών φορολογικών ελέγχων στις επιχειρήσεις.

Πηγη ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα