China Aviation: Κατηγορία για απάτη κατά του CEO, εγγύηση 1,2 εκατ. δολ.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 07:47

ΣΕ διαθεσιμότητα, για απάτη και ανακοίνωση ψευδών στοιχείων, μετά από έξι μηνών έρευνα στην εταιρεία εμπορίας πετρελαίου, η οποία από τις συναλλαγές παραγώγων, εμφάνισε ζημίες 550 εκατ. δολ., τέθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της China Aviation Oil (Singapore) Corp., Chen Jiulin.

Ο Chen, 43 ετών, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Σιγκαπούρης και αντιμετωπίζει 15 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της αποτυχίας να αποκαλύψει τις ζημίες της εταιρείας. Η εγγύηση ορίστηκε στα 2 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (1,2 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

«Ο Chen θα συνεχίσει να κρατείται για κάποιο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Desmond Ong, δικηγόρος της DLA Piper Rudnick Gray Cary, ο οποίος εκπροσωπεί τον Chen,

Η China Aviation Oil ζήτησε προστασία από την χρεοκοπία τον Νοέμβριο, μετά την αποκάλυψη ζημιών, από τις τοποθετήσεις της, στις τιμές πετρελαίου. Η Αστυνομία της Σιγκαπούρης, το Χρηματιστήριο και η Κεντρική Τράπεζα άρχισαν τις έρευνες στην εταιρεία, η οποία χθες πήρε την έγκριση των δανειστών για την παραγραφή του 43,4% του χρέους της. Η δίκη, αρχίζει στις 9 π.μ., τοπική ώρα.

Η PricewaterhouseCoopers, η οποία έκανε τους λογιστικούς ελέγχους για τις ζημίες της China Aviation Oil, για λογαριασμό του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης, σε έκθεσή της στις 3 Ιουνίου, ανέφερε, ότι η εταιρεία υπερεκτίμησε τους ελέγχους εσωτερικού κινδύνου.

Το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας παραγώγων, το μεγαλύτερο στη Σιγκαπούρη την τελευταία δεκαετία, αύξησε τις ανησυχίες για τις εταιρείες επενδύσεων, που ελέγχονται από την Κίνα, και ώθησαν την πόλη να επανεξετάσει τις συναλλαγές και τους κανόνες που τις διέπουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα