HealthSouth: 100 εκατ. δολ. για τον διακανονισμό δίκης

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 08:09

ΤΟ ποσόν των 100 εκατ. δολ., προκειμένου να προχωρήσει στον διακανονισμό μήνυσης, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για οικονομική απάτη, από τον εκτελεστικό της διευθυντή, Ricard Scrushy, ο οποίος απολύθηκε, θα καταβάλει η μεγαλύτερη διαχειρίστρια νοσοκομείων αποκατάστασης των ΗΠΑ, HealthSouth Corp.

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε πέντε δόσεις μέσα σε δύο χρόνια, από τις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της HealthSouth. H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, μήνυσε την εταιρεία, που εδρεύει στην Αλαμπάμα και τον Scrushy, τον Μάρτιο του 2003, υποστηρίζοντας, ότι μεγαλοποίησαν τα κέρδη, τουλάχιστον κατά 1,4 δισ. δολ. Η συμφωνία, δεν περιλαμβάνει τον Scrushy, ο οποίος δικάζεται στο Μπέρμινγκχαμ για απάτη.

Η σημερινή συμφωνία και το σχέδιο της εταιρείας, να συντάξει και πάλι τις οικονομικές εκθέσεις της από το 2000 έως το 2003, θα φέρουν την εταιρεία πολύ κοντά από την διαγραφή των μετοχών της, από το Χρηματιστήριο, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Ο σημερινός εκτελεστικός της διευθυντής, Jay Grinney, 54 ετών, ο οποίος προσελήφθη τον Μάϊο του 2004, συμφώνησε τον Δεκέμβριο, να καταβάλλει 325 εκατ. δολ., για τις αστικές κατηγορίες, που φέρουν την εταιρεία να υπερχρέωσε την Medicare.

«Αυτό είναι ένα ακόμη σύννεφο που απομακρύνθηκε από την εταιρεία», ανέφερε ο Frank Morgan, αναλυτής της Jefferies & Co., σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ. Ο ίδιος εισηγείται για τις μετοχές της εταιρείας, «hold», τις οποίες όμως δεν κατέχει, συμπληρώνοντας: «Η εξέλιξη αυτή, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο Grinney και η διοίκηση της εταιρείας κάνουν καλή δουλειά, βάζοντας στην άκρη, όλα τα νομικά της εμπόδια».

Οι μετοχές της HealthSouth, σημείωσαν άνοδο 37 σεντς, ποσοστό 6,9%, φθάνοντας στα 5,77 δολ. η μία, στις 4 μ.μ., χθες στη Ν. Υόρκη. Μέχρι χθες, οι μετοχές της εταιρείας είχαν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα