Β. Diller: Πουλά μερίδιο της Vivendi αντί 3,4 δισ. δολ. στην NBC

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 08:29

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την πώληση του μεριδίου του στην Vivendi Universal Entertainment LLLP, αντί του ποσού των 3,4 δισ. δολ., προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη λιανική του Internet και των υπηρεσιών, έκλεισε ο Barry Diller, πρώην επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο της Paramount και της Fox.

Μερίδιο 5,4% της Vivendi πουλά ο Barry Diller στην NBC, αντί του ποσού των 3,4 δισ. δολ.

H εταιρεία του Diller, IAC/InterActiveCorp, ιδιοκτήτρια του δικτύου αγορών HSN και του Expedia, θα πουλήσει το μερίδιό της 5,4% στην τηλεόραση, τον τομέα των ταινιών και των θεματικών πάρκων στην NBC Universal, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρειών. Η εμπορική συναλλαγή, θα προσθέσει αμέσως κέρδη στην μετοχή της IAC, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, TomMcInerney, σε σημερινή του δήλωση.

Η συμφωνία θέτει τέλος στην αντιδικία σχετικά με τη φορολογία μεταξύ της IAC και της Vivendi Universal SA και αφήνει ελεύθερο τον Diller να επιδιώξει την απόκτηση της μηχανής εύρεσης στο Web, Ask Jeeves Inc. και να ανταγωνιστεί για τις online διαφημίσεις. Ο Diller, 63 ετών, ετοιμάζεται επίσης να διαχωρίσει την online δραστηριότητα ταξιδίων, συμπεριλαμβανομένης της Expedia, με στόχο την αύξηση της αξίας της.

Οι μετοχές της IAC, σημείωσαν άνοδο 1,17 δολ., ποσοστό 4,8%, φθάνοντας στα 25,81 δολ. η μία, χθες στις 4 μ.μ. στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Πέρυσι, οι μετοχές της έχασαν συνολικά ποσοστό 16%. Οι μετοχές της Vivendi, υποχώρησαν κατά 0,2%, φθάνοντας στα 24,78 ευρώ η μία, στο Παρίσι.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, ο Diller, θα πάρει πίσω 56,6 εκατ. μετοχές της εταιρείας του, αξίας 1,4 δισ. δολ., 865 εκατ. δολ. από τα ομόλογα, μέρος της εμπορικής συναλλαγής της IAC με την Vivendi Universal, περίπου 720 εκατ. δολ. σε μετρητά από την General Electric Co. και 235 εκατ. δολ. από την Vivendi, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της General Electric, David Frail. Η τελευταία, ελέγχει το 80% της NBC Universal και η Vivendi κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό.

Επίσης, η IAC είπε, ότι εισπράττει περίπου 100 εκατ. δολ. της αξίας των διαφημίσεων μέσω της NBC Universal. Μετά φόρων, η IAC θα κερδίσει 330 εκατ. δολ. από τη συμφωνία και θα εισπράξει περίπου 1 δισ. δολ. σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα