Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 09:48

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε άνοδο με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,76% υψηλότερα. Οι όγκοι συναλλαγών ανήλθαν στα €166εκ (-17%). Η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική. Κατά την άποψη μας η αγορά φαίνεται να σταθεροποιείται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και να δημιουργεί σημείο στήριξης πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων».

Sarros Securities: «Η διακύμανση της τιμής πετρελαίου, οι θετικές εταιρικές ανακοινώσεις και οι μακροοικονομικές ανησυχίες, ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της FED κ. Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο, επέφεραν οριακή πτώση στις αμερικάνικες αγορές. Με μεγαλύτερες πιέσεις οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθώντας να ενσωματώσουν τα νέα επίπεδα τιμών.

»Η ελληνική αγορά ζητεί και παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης καθημερινά από τους επενδυτές υποβοηθούμενη από τις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το ξεπέρασμα των 3000 μονάδων χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και απορρόφησης των όποιων πιέσεων δημιουργηθούν. Ανοιχτά θέματα όπως το «Ασφαλιστικό», τα «Διεθνή Λογιστικά πρότυπα» και η «ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση» καθορίζουν βραχυπρόθεσμα την πορεία του χρηματιστηρίου. Το χρηματιστήριο λειτουργεί προεξοφλητικά για αρκετά ζητήματα αλλά η αρνητική εξέλιξη αυτών έχει καταστροφικά αποτελέσματα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα