Ρέγκλινγκ: Το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι πλέον δημοσιονομικό

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 15:38
UPD:19:42
INTIME NEWS/© European Union

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις και όχι στη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται η χώρα, τα επόμενα δύο χρόνια, είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση του ρυθμού ιδιωτικοποιήσεων και στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου.

«Το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι πλέον δημοσιονομικό» επανέλαβε.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017 και να χρηματοδοτεί από αυτές τις ανάγκες της από το 2018.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η εμπειρία και από τις άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα έδειξε ότι δοκίμασαν την επιστροφή στις αγορές πριν από τη λήξη της χρηματοδότησής τους από τον ESM. 

Αυτό έγινε, είπε, με μικρά ποσά, επειδή το κόστος δανεισμού από τις αγορές ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος δανεισμού μέσω του ESM.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα