Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά το σχόλιο του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, ο οποίος είπε, ότι, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει σταθεροποιηθεί και πως ο πληθωρισμός περιορίστηκε. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Hon Hai Precision Industry Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών.

Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. και της Stats ChipPac Ltd., κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip, στον κόσμο, Intel Corp., τα οποία υπερέβησαν τις προηγούμενες προβλέψεις.

«Με την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτύσσεται και τον πληθωρισμό να βρίσκεται υπό έλεγχο, η Fed δεν θα χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια δανεισμού, κάτι το οποίο ευνοεί τις μετοχές», ανέφερε ο Koji Uchida, ο οπο'ίος διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η πρόβλεψη της Intel, καθησύχασε κατά κάποιον τρόπο του επενδυτές».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε κατά 0,7%, φθάνοντας στις 99,07 μονάδες, στις 12:45' μ.μ., στο Τόκυο. Και οι 10 κλαδικοί δείκτες που απαρτίζουν τον MSCI, σημείωναν άνοδο. Ο δείκτης, οδεύει να κλείσει με κέρδη 0,5% αυτήν την εβοδμάδα, συν κέρδη 2,2% των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και την Κίνα.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 11.302,07 μονάδες. Ο δείκτης στις Φιλιππίνες, κέρδιζε ποσοστό 2,3%, ανακάμπτοντας από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσε σε χρονικό διάστημα τριών ημερών, από τον Οκτώβριο του 2001.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε χθες άνοδο 0,5% για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, μετά την ομιλία του Greenspan.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης στις ΗΠΑ, η Intel ανακοίνωσε, ότι το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά της θα κυμανθούν από 9,1 δισ. έως 9,3 δισ. δολ., υπερβαίνοντας την πρόβλεψη του Απριλίου για έσοδα που θα κυμαίνοντο από 8,6 έως 9,2 δισ. δολ., αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα