Ιαπωνία: Απροσδόκητη μείωση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στο 4,9%

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 07:21

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψής της, για την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, προχώρησε απροσδόκητα η Ιαπωνία, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό κλονίζεται, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να διατηρούν τα αποθέματα υπό έλεγχο.

Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία των κόσμο, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,9%, έναντι της αρχικής πρόβλεψης της κυβέρνησης για ανάπτυξη στο 5,3%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο, 20 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5,6%.

Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Olympus Corp., της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας, που παράγει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, στον κόσμο, λένε, ότι μειώνουν τα αποθέματά τους, μετά την αποτυχία των πωλήσεων να αγγίξουν τις προβλέψεις. Η κυβέρνηση, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις επενδύσεις των εταιρειών και προς τα κάτω τις αντίστοιχες, για τον αντιπληθωρισμό, καταδεικνύοντας, ότι η εσωτερική ζήτηση ήταν εκείνη που οδήγησε την ανάπτυξη.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές και πτωτικά τα ομόλογα. Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.336,77 μονάδες, στις 12:38' μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές της Mitsui Fudosan Co. και της Mitsubishi Estate Co. Ltd., των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ακίνητης περιουσίας της χώρας, σημείωναν άνοδο σε ποσοστό 1,1% και 2,2%, αντιστοίχως. Η απόδοση 1,3% των ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο του 2015, κέρδισε 2,5 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 1,245%. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα