UniCredito: 19,2 δισ. ευρώ για την HVB Group

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 07:42

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της γερμανικής HVB Group, αντί του ποσού των 19,2 δισ. ευρώ (23,3 δισ. δολ.) σε μετοχές, προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, έκλεισε η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ιταλίας, UniCredito Italiano SpA.

Οι μέτοχοι της HVB θα λάβουν πέντε μετοχές της UniCredito, για κάθε μία που κατέχουν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας που εδρεύει στο Μόναχο. Η προσφορά, αξιολογεί την κάθε μία μετοχή της HVB στα 20,48 ευρώ, 6,7% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 25 Μαΐου, πριν από τις εικασίες, ότι ξεκινά η διαδικασία μιας εξαγοράς. Η ιταλική UniCredito, που εδρεύει στο Μιλάνο, προσέφερε επίσης 3,83 δισ. ευρώ σε μετοχές στους μετόχους της HVB στα παραρτήματά της στην Αυστρία και την Πολωνία.

Η εξαγορά, η μεγαλύτερη στα χρονικά, που έχει γίνει στην Ευρώπη και στον τραπεζικό κλάδο, θα δημιουργήσει μία τράπεζα με περίπου 11 εκατ. πελάτες στην Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη, όπου ο δανεισμός αυξάνεται τρεις φορές ταχύτερα, απ' ό,τι στις χώρες που συναλλάσσονται με το ευρώ. Η HVB, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, βασίστηκε στην ανάπτυξη στο τμήμα της Bank Austria Credit Anstalt AG για να μειώσει τις ζημίες ύψους 5,7 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία, από την απαξίωση δραστηριοτήτων της στη Γερμανία.

«Η UniCredito, θα έχει πολλά πλεονεκτήματα από αυτήν την συμφωνία. Είναι μια επένδυση για το μέλλον», ανέφερε ο Filippo De Luca, ο οποίος διαχειρίζεται 1,1 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της UniCredito, με την LMF Servizi Finanziari SA, στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Η UniCredito, με εκτελεστικό διευθυντή τον Alessandro Profumo, περιμένει η εξαγορά να αποφέρει καθαρές καταθέσεις 745 εκατ. ευρώ έως το 2008 και προβλέπει η ετήσια απόδοση ανά μετοχή να φθάσει το 18% το 2007, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα έξοδα της τράπεζας για την εξαγορά το 2005 θα ανέλθουν στο 1,35 δισ. ευρώ.

Οι δύο τράπεζες θα μιλήσουν σήμερα με τους αναλυτές στις 9 π.μ. και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη 1:30' μ.μ., ώρα Μονάχου.

Οι μετοχές της UniCredito θα διαπραγματευθούν στο Μιλάνο, τη Φραγκφούρτη και την Βαρσοβία, μετά την εξαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα