Στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών το δολάριο

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 07:57

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, αναρριχήθηκε έναντι του ευρώ το δολάριο, καθώς εικάζεται, ότι, κυβερνητική έκθεση αυτήν την εβδομάδα, θα δείξει, ότι οι ξένοι επενδυτές, αύξησαν τις αγορές τους σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Αύξηση των επενδύσεων σημαίνει, ότι οι ΗΠΑ προσελκύουν αρκετά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν το εμπορικό τους έλλειμμα, το οποίο αυξήθηκε λιγότερο απ'ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο. Οι εικασίες, ότι, η Federal Reserve θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σε αντίθεση με τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, στήριξαν το δολάριο φέτος, ωθώντας το 12% υψηλότερα έναντι του ευρώ και 6% έναντι του γιέν.

«Οι ΗΠΑ εισπράττουν αρκετά κεφάλαια για να καλύψουν τα ελλείμματά τους, ένας ακόμη λόγος για να αγοράσεις το δολάριο», ανέφερε ο Takako Masai, επικεφαλής της αγοράς συναλλάγματος και των πωλήσεων παραγώγων στην Calyon, το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής, της Credit Agricole SA, στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Το περιβάλλον των βασικών επιτοκίων, ευνοεί επίσης το δολάριο».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2105, σήμερα στις 12:21' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2120, που ήταν αργά στις 10 Ιουνίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 108,57 από 108,67 γιέν. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2066 ανά ευρώ και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ ενδέχεται να ανέλθει στο 1,1950 ευρώ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Masai.

Οι διαπραγματευτές συναλλάγματος, οι επενδυτές και οι στρατηγικοί αναλυτές, είναι περισσότερο απαισιόδοξοι για το ευρώ απ'ό,τι ήταν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Το 80% των 44 ερωτηθέντων στις 10 Ιουνίου, είπε, ότι θα πουλήσει το ευρώ έναντι του δολαρίου, από το 47% που είχε την ίδια πρόθεση, πριν από μία εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα