Citigroup: 2 δισ. δολ. για τον διακανονισμό της μήνυσης για την Enron

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 08:37

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την καταβολή 2 δισ. δολ. – ο υψηλότερος παρά ποτέ διακανονισμός – έναντι της μήνυσης για την Enron Corp., θα καταβάλλει η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, Citigroup Inc.

Η συμφωνία, ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες φίρμες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co. και της Merrill Lynch & Co., να επιτύχουν ρυθμίσεις για αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 30 δισ. δολ., αποτέλεσμα της πτώχευσης της Enron, το 2001. Η Citigroup, η οποία κατηγορείται ότι επέτρεψε στην Enron να κρύψει δισ. δολ. του χρέους της, είπε σήμερα, ότι θα καταβάλλει τα κεφάλαια από τα νόμιμα αποθέματά της.

«Οπως ο κάθε ένας, έτσι και αυτοί, θέλουν να πάρουν το δικό τους κομμάτι στην πίτα», ανέφερε η Roselia St. Louis, η οποία διαχειρίζεται περίπου 100 δισ. δολ. σε μετοχές με την Lord Abbett & Co., συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Citigroup.

Μέχρι τώρα, η Citigroup έχει δαπανήσει σε χρονικό διάστημα δύο ετών, περισσότερα από 5 δισ. δολ. για τον διακανονισμό μηνύσεων με τις κατηγορίες για εταιρικές απάτες και ξέπλυμα χρήματος διαφόρων εταιρειών. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Charles O. Prince είπε, ότι η ρύθμιση για το θέμα της Enron, φέρνει τη Citigroup, πολύ κοντά στο τέλος της περιόδου με σκάνδαλα, στην ιστορία της τράπεζας.

Οι μετοχές της Citigroup, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχωρούσαν 4 σεντς, φθάνοντας σται 47,64 δολ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 0,6%, έναντι ανόδου 5,4% του δείκτη Standard & Poor's 500.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα