Βραζιλία: Στη θέση του θα παραμείνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου της χώρας, Lula
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 11:41

ΣΤΗ θέση του προέδρου, της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, θα παραμείνει ο Henrique Meirelles, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Luiz Inacio Lula da Silva, διαψεύδοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, οι οποίες ανέφεραν ότι υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης του κεντρικού τραπεζίτη.

Στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, θα παραμείνει ο Henrique de Campos Meirelles (φωτό).

Η φημολογία, έφθασε στα ύψη αυτήν την εβδομάδα, ότι ο Lula θα διώξει τον Meirelles, 59 ετών, για να δείξει ότι λαμβάνει μέτρα κατά της διαφθοράς, καθώς λέγεται ότι μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού του Lula, πλήρωσαν ψηφοφόρους και δωροδόκησαν πολλές εταιρείες. Σήμερα, η εφημερίδα «O Estado de S. Paulo», σε δημοσίευμά της ανέφερε, ότι, ο Meirelles ύποπτος για φοροδιαφυγή, θα αντικατασταθεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην Βραζιλία, ανακάμπτοντας μετά από απώλειες μιας εβδομάδας. Το νόμισμα της χώρας ισχυροποιήθηκε 1%, φθάνοντας στα 2,4719 ρεάλ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιορίζοντας τις απώλειες του 1,9% μιας εβδομάδας, τη στιγμή που ο δείκτης Bovespa, σημείωσε άνοδο 2%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Antonio Palocci, είπε στους δημοσιογράφους, ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να διώξει τον Meirelles, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του. Ο Lula, 59 ετών, σε σημερινή του δήλωση, που εξεδόθη στην Μπραζίλια, ανέφερε ότι ο Meirelles, θα παραμείνει στη θέση του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα