ΗΠΑ: 29% η αύξηση των παραγγελιών βιομηχανικών εργαλείων

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 12:13

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 29%, σημείωσαν τον Απρίλιο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, οι παραγγελίες βιομηχανικών εργαλείων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική έρευνα δύο ομίλων.

Η αξία των παραγγελιών για εξοπλισμό, που κατασκευάζουν αμερικανικές και ξένες εταιρείες, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μορφοποίηση και την κοπή μετάλλων, αυξήθηκε στα 257,4 εκατ. δολ. τον Απρίλιο έναντι 199,6 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Association for Manufacturing Technology και της American Machine Tool Distributors Association said. Οι παραγγελίες, το πρώτο τετράμηνο του έτους, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 969,4 εκατ. δολάρια.

Οι παραγγελίες για αμερικανικά διαρκή καταναλωτικά αγαθά, αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις τον Απρίλιο και οι φορτώσεις σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση φέτος, καταδεικνύοντας, ότι οι εταιρείες επενδύουν σε νέο εξοπλισμό και τεχνολογία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση. Οι δαπάνες των εταιρειών, προβλέπεται να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ φέτος.

Τον Απρίλιο, οι παραγγελίες εργαλείων, ήταν κατά 8,3% χαμηλότερες, έναντι του Μαρτίου. Η σύγκριση ωστόσο των στοιχείων από μήνα σε μήνα δεν είναι τόσο σημαντική σε αυτήν την έρευνα, καθώς τα στοιχεία δεν έχουν προσαρμοστεί για την εποχή των διακοπών.

Τη μεγαλύτερη άνοδο, σε ποσοστό της τάξης του 82%, σημείωσαν οι παραγγελίες στο Νότο, φθάνοντας τα 49,5 εκατ. δολ. και 49% στις κεντρικές ΗΠΑ, φθάνοντας τα 52,1 εκατ. δολ. Οι παραγγελίες στα βορειοανατολικά αυξήθηκαν 28% έναντι του 2004 στα 46,2 εκατ. δολ. και αυτές στη Δύση κατά 42%, φθάνοντας στα 36,7 εκατ. δολ. Η ζήτηση στις κεντρο-δυτικές πολιτείες, υποχώρησαν 3,2%, φθάνοντας στα 72,8 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα