Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών η τιμή του χαλκού στη Σαγκάη

Μετά την μείωση των αποθεμάτων στο London Metal Exchange (LME)
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 11:24

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, αναρριχήθηκαν σήμερα οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη, μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων του μετάλλου στο Λονδίνο, και στα χαμηλότερα επίπεδα 30 ετών, καταδεικνύοντας, ότι η ζήτηση, συνεχίζει να αυξάνεται, με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι οι προμήθειες.

Τα αποθέματα που ρυθμίζει το London Metal Exchange, υποχώρησαν σε ποσοστό 4,9% στις 10 Ιουνίου, φθάνοντας στους 38.625 μετρικούς τόνους. Τα αποθέματα που ρυθμίζονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, της Σαγκάης και της Ν. Υόρκης, ήταν 83.649 τόνοι, χαμηλότερα της διεθνούς κατανάλωσης δύο ημερών, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Macquarie Bank Ltd., ότι φέτος η κατανάλωση θα ανέλθει σε 17,37 εκατ. τόνους.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Αυγούστου, τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια στη Σαγκάη, σημείωσε άνοδο 350 γιουάν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 32.740 γιυάν (3.956 δολ. ΗΠΑ) ο μετρικός τόνος, κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στις 3 μ.μ., τοπική ώρα. Νωρίτερα, έφθασαν στα 32.950 γιουάν και τα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Απριλίου.

«Τα αποθέματα στο Λονδίνο ενδέχεται να μειωθούν κι άλλο», ανέφερε ο Shen Haihua, αντιπρόεδρος της Southwest Futures Inc.

«Δεν είναι κερδοφόρο για τους διαπραγματευτές να στείλουν χαλκό για πώληση εντός της Κίνας, καθώς τον Αύγουστο η τιμή στη Σαγκάη είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη του εισαγόμενου χαλκού, ο οποίος προκύπτει από την τιμή (μετρητοίς) του LME και των φόρων», συμπλήρωσε ο Shen.

Στην αγορά Changjiang Nonferrous Metals Spot Market, ο χαλκός για άμεση παράδοση αυξήθηκε 430 γιουάν, φθάνοντας στα 34.880 γιουάν ο τόνος.

Στο Λονδίνο, ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, υποχώρησε 13 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 3.287 δολ. ο τόνος, στις 3:05' μ.μ. ώρα Σαγκάης.

Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ο χαλκός για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε 0,3%, φθάνοτνας στα 1,5580 δολ. η λίβρα, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα