Κίνα: 12,8% η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Μάϊο

Μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 07:25

ME ταχύτερο ρυθμό, αυξήθηκαν τον Μάϊο οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, καθώς τα υψηλότερα εισοδήματα τόνωσαν τις δαπάνες για πτήσεις της Air China Ltd., τηλεοράσεις της Hitachi Ltd. και αυτοκίνητα της General Motors Corp.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12,8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας σταα 489,9 δισ. γιουάν (59 δισ. δολ.), σύμφωνα με την Mainland Marketing Research Co. (China), η οποία ανακοινώνει οικονομικά στοιχεία για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η αύξηση των λιανικών πωλήσεων θα έχουν τον ίδιο ρυθμό με τον Απρίλιο, στο 12,2%.

Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, βοηθούν στην διατήρηση της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, καθώς η κυβέρνηση περιορίζει τις επενδύσεις στις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του real estate και του χάλυβα, με στόχο την αποφυγή του κορεσμού.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan, είπε στις 7 Ιουνίου, ότι σε μια προσπάθεια αύξησης των εισαγωγών και μείωσης του εμπορικού πλεονάσματος, θα εφαρμόσει νέες πολιτικές για την τόνωση της ζήτησης και για την απελευθέρωση των καταθέσεων.

Περισσότεροι από τέσσερις ανθρώπους στους 10, από τον πληθυσμό του 1,3 δισ. ανθρώπων, ζουν τώρα στις κωμοπόλεις και τις πόλεις, 1/4 περισσότεροι από ό,τι πριν από μία δεκαετία, καθώς οι αγρότες εγκατάλειψαν τη γη τους, για να βρουν καλύτερες δυουλειές. Κατά μέσον όρο, οι μισθοί στις αστικές περιοχές, έχουν αυξηθεί σε ποσοστό της τάξης του 91% την τελευταία πενταεταία, σύμφωαν με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οι λιανικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 14%, φθάνοντας στα 332,6 δισ. γιουάν τον Μάϊο, περίοδος κατά την οποία, οι πωλήσεις στις αγροτικές περιοχές, αυξήθηκαν κατά 11%, φθάνοντας στα 157,3 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα