Commonwealth Bank: Nέος εκτελεστικός διευθυντής o Ralph Norris

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 07:59

ΤΟΝ πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στη Ν. Ζηλανδία, Ralph Norris, στη θέση του εκτελεστικού της διευθυντή, προσέλαβε η Commonwealth Bank, η μεγαλύτερη δανείστρια της Αυστραλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αφού έκανε τέσσερα χρόνια να επαναφέρει την Air New Zealand Ltd. στην κερδοφορία.

O Ralph Norris, αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Commonwealth Bank.

O Norris, 56 ετών, αντικαθιστά τον David Murray, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 13 χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Commonwealth Bank. Ο Norris, αύξησε τα κέρδη της ASB Bank Ltd. της Commonwealth, σε ποσοστό 18% από έτος σε έτος και διπλασίασε τον δείκτη της ανάπτυξης.

«Ο τύπος έχει τη συνήθεια να επιτυγχάνει τους στόχους», ανέφερε ο Paul Robertshawe, ο οποίος κατέχει μετοχές της Air New Zealand, στο χαρτοφυλάκιό του ύψους 545 εκατ. δολ., με την Tower Asset Management στο Ουέλλινγκτον.

Ο Norris, ο οποίος γεννήθηκε στο Οκλαντ, φεύγει από μία εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 952 εκατ. δολ. ΗΠΑ και πηγαίνει σε μία, που έχει αξία 37,3 δισ. δολ. ΗΠΑ. Πηγαίνει στην τράπεζα, σε μία περίοδο που η καταναλωτική πίστη συρρικνώνεται, ο ανταγωνισμός αυξάνεται και η τράπεζα επεκτείνεται στην Κίνα.

Ο Murray, 56 ετών, φεύγει, μετά από την ανακοίνωση που έκανε τον περασμένο μήνα, ότι η μεγαλύτερη δανείστρια κατόπιν υποθήκης, της Αυστραλίας, βρίσκεται στον δρόμο να επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί για τη μείωση του κόστους κατά 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,14 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών.

Ο βασικός μισθός του Norris θα είναι 1,9 εκατ. δολ. Αυστραλίας ετησίως συν τα νόμιμα μπόνους ύψους 5,7 εκατ. δολ. Aρχισε την καριέρα του στην Mobile Oil New Zealand το 1967, πριν πάει να εργαστεί στην Auckland Savings Bank το 1969.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα