Kίνα: 16,6% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάϊο
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 07:45

ΜΕ τον ταχύτερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, αυξήθηκε τον Μάϊο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, καταδεικνύοντας, ότι, οι περιορισμοί που έθεσε η κυβέρνηση της χώρας στις επενδύσεις, δεν συγκρατούν την ανάπτυξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η παραγωγή αυξήθηκε 16,6%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 570 δισ. γιουάν (69 δισ. δολ), μετά την αύξησή της σε ποσοστό της τάξης του 16% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Mainland Marketing Research Co., που εδρεύει στο Πεκίνο και ανακοινώνει στοιχεία για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Η παραγωγή των χαλυβουργικών προϊόντων, αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 36%.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Wen Jiabao περιορίζει τον δανεισμό στις βιομηχανίες και επιδιώκει να αυξήσει τις δαπάνες των καταναλωτών για να αποφύγει την υηψλότερη προσφορά αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων και χάλυβα, από την υπάρχουσα ζήτηση. Η χώρα ενδέχεται να έχει αντιπληθωρισμό, μείωση των εταιρικών κερδών και αύξηση της αθέτησης εξόφλησης δανείων, εκτός και εάν η κυβέρνηση πάψει να περιορίζει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο, ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 15,8% και η μεγαλύτερη από την άνοδό της κατά 16,9%, το πρώτο δίμηνο του έτους. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου είναι συνδυασμένα για να επιτρέψουν αλλαγές στο χρονικό διάστημα που συνέπεσε με τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης, περίοδος κατά την οποία, η βιομηχανική παραγωγή ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά κάθε έναν μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα