Στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών το δολάριο

Πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τις επενδύσεις
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 07:59

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, σημερινή κυβερνητική έκθεση, θα δείξει, ότι οι ξένοι επενδυτές, αύξησαν τις αγορές τους σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Η αύξηση των επενδύσεων καταδεικνύει, ότι οι ΗΠΑ, προσελκύουν επαρκή κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν το εμπορικό τους έλλειμμα, το οποίο αυξήθηκε λιγότερο, απ'ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο. Το δολάριο έχει σημειώσει άνοδο 13% έναντι του ευρώ το 2005, καθώς η Federal Reserve αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού οκτώ φορές πέρυσι, περίοδος, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τα διατήρησε αμετάβλητα.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2046 έναντι του ευρώ στη 1:28' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2031 δολ., που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 109,22 από 109,47 γιέν. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ στο 1,2017, από τις 30 Αυγούστου, ενώ θα αναρριχηθεί πάνω από το 1,20 δολ., αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ξένοι αγόρασαν 68 δισ. δολ. σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία τον Απρίλιο, από 45,7 δισ. δολ. τον Μάρτιο. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα εν λόγω στοιχεία, σήμερα στις 9 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Τον Απρίλιο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, διαμορφώθηκε στα 57 δισ. δολ., από 53,6 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, στις 10 Ιουνίου, χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα θα έφθανε τα 58 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα