Ανοδικά, για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών, κινείται η τιμή του αργού

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 11:27

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τριών ημερών στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται, ότι οι εταιρείες, θα πιεστούν να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης σε ντήζελ και βενζίνη, κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του έτους.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 17 Ιουνίου, ήταν 2,5% υψηλότερη, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Η ζήτηση για ραφιναρισμένα προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης, το ντήζελ και τα καύσιμα των αεροσκαφών, ήταν 6,9% υψηλότερη την ίδια χρονική περίοδο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, αυξήθηκε 41 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 58,50 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 2:47' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 58,34 δολ. το βαρέλι.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 95 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 58,09 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο, διαπραγματεύθηκε στα 59,55 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, για χαμηλότερη από το αναμενόμενο αύξηση των αποθεμάτων των διυλισμένων προϊόντων.

Τον περασμένο μήνα, τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 19%, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι οι εταιρείες στις ΗΠΑ θα δυσκολευτούν να καλύψουν τη ζήτηση βενζίνης σε συνδυασμό με την αποθήκευση αρκετών καυσίμων, για τον χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης. Τα συμβόλαια του Ιουλίου, άγγιξαν τα 59,70 δολ. το βαρέλι στις 21 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από τη λήξη της. Αυτή η τιμή ήταν και η υψηλότερη τιμή προθεσμιακών συμβολαίων, από την έναρξη διαπραγμάτευσης του μαύρου χρυσού το 1983.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα