Χ.Α.: Ανακάμπτουν οι τράπεζες

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 11:26
UPD:13:32

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σχεδόν από την έναρξη της συνεδρίασης στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

Η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 2,16%, ενώ η Εμπορική Τράπεζα ενισχύεται κατά 1,52% καλύπτοντας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/23/1063853.htm .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του αναλογιστικού ελλείμματος των ασφαλιστικών της υποχρεώσεων την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Δημόσιο έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την προετοιμασία της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας και αναμένεται να καλύψει το σύνολο των δικαιωμάτων του. Το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 43% στην τράπεζα.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,13%. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η Moody’s προέβη στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε “A3 από “BAA1” προχώρησε μετά την αναθεώρηση της σχέσης του Οργανισμού με το Δημόσιο.

Η αναβάθμιση έγινε αφού η Moody's αναθεώρησε τον Απρίλιο την μεθοδολογία της για την πιστοληπτική ικανότητα εταιρειών συνδεδεμένων με το Δημόσιο.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:16) κατά 0,63% έχοντας φθάσει τις 3.026,40 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 70 μετοχές ενισχύονται, 54 υποχωρούν και 66 παραμένουν σταθερές.

Ο τζίρος φθάνει τα 18,7 εκατομμύρια ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα