Εντείνονται οι πιέσεις στο ευρώ

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 11:41

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πτώση σημείωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία.

Αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και για το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα στην Ολλανδία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/23/1063948.htm .

Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ και η εντεινόμενη φημολογία ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη προσανατολίζονται σε μείωση των. Οι φήμες περί μείωσης επιτοκίων στην Ευρώπη άρχισαν να πληθαίνουν, αφότου η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας προέβη στην αναπάντεχη κίνηση να περιορίσει το κόστος δανεισμού κατά πενήντα μονάδες βάσης.

Παρά τις διαψεύσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, τα «σενάρια» θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώνει τα επιτόκια του ευρώ, προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:30 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2099 δολάρια, έναντι 1,2129 δολαρίων αργά χθες το βράδυ, ενώ στις 11:12 το πρωί υποχώρησε μέχρι τα 1,2088 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα