Υποχώρησαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη

Καθώς οι διπραγματευτές προχωρούν στην πώληση των συμβολαίων
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 11:44
UPD:12:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη. μετά τη χρήση του τεχνικού δείκτη από κάποιους επενδυτές για να επέμβουν στην πορεία της τιμής του μετάλλου, η οποία ανέβηκε πάρα πολύ.

Ο σχετικός δείκτης των 14 ημερών, των πιο διαπραγματεύσιμων συμβολαίων χαλκού, ο τεχνικός δείκτης της ταχύτητας της τιμής, έκλεισε σήμερα στο 64, για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, που έκλεισε κάτω από το 70. Ο δείκτης πάνω από το 70, καταδεικνύει αλλαγή της πορείας της τιμής. Ο χαλκός, έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στα 34.270 γιουάν (4.141 δολ. ΗΠΑ) ο μετρικός τόνος, στις 20 Ιουνίου.

«Τα γραφικά δείχνουν, ότι οι τιμές θα πρέπει να διαμορφωθούν χαμηλότερα, μετά την αναρρίχησή τους σε επίπεδα ρεκόρ», ανέφερε ο Li Ling, διαπραγματευτής συμβολαίων μετάλλων της Shanghai Jinpeng Futures Co.

Ο χαλκός, για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 660 γιουάν, ποσοστό 1,9%, για να κλείσει στα 33.500 γιουάν ο τόνος, στο Shanghai Futures Exchange, στο τέλος της συνεδρίασης, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα. Νωρίτερα, η τιμή του μετάλλου, υποχωρούσε κατά 2,8%. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο μέσα σε μια συνεδρίαση στα επίπεδα ρεκόρ, των 34.450 γιουάν ο τόνος στις 20 Ιουνίου, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε ότι τα χαμηλότερα παγκόσμια αποθέματα, ενδέχεται να μην καλύψουν την ζήτηση από την Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια του μετάλλου.

Ο χαλκός για άμεση παράδοση, υποχώρησε 690 γιουάν, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 34.890 γιουάν ο τόνος, στην αγορά Changjiang Nonferrous Metals Spot Market. Η τιμή του χαλκού από τη Χιλή, τη μεγαλύτερη παραγωγό του μετάλλου στον κόσμο, υποχώρησε 50 γιουάν, φθάνοντας στα 300 γιουάν από το χθεσινό κλείσιμο των προθεσμιακών συμβολαίων.

Οι τιμές του χαλκού στο Λονδίνο ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 26% στα τέλη του έτους, καθώς οι μεταλλουργίες αυξάνουν την παραγωγή τους, όπως εκτιμά ο αναλυτής της αγοράς των μετάλλων, James Gutman, της Godman Sachs Group Inc., της τρίτης σε μέγεθος χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο, από πλευράς κεφαλαίων.

Η τιμή του χαλκού για παράδοση σε τρεις μήνες, ενδέχεται να υποχωρήσει στα 2.500 δολ. ΗΠΑ ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange, μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον Gutman. Η αύξηση της παραγωγής των μεταλλουργιών, θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη αύξηση των αποθεμάτων, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME, υποχώρησε 48 δολ. ο τόνος, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 3.307 δολ. ο τόνος, στις 3:30' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, έκλεισε στα 3.355 δολ. ο τόνος.

Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, η τιμή του χαλκού για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 2,15 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 1.524 δολ. η λίμπρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα