Οριακά πάνω από τα 89 σεντς το ευρώ

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2001 15:25
UPD:16:48

Πιέσεις δέχεται κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε τον Οκτώβριο σε ποσοστό μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις 15:20' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ισοδυναμούσε με 89,02 σεντς έναντι 89,5 σεντς αργά χθες το βράδυ και 89,22 σεντς στις 12:05'.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η παραγωγή των γερμανικών βιομηχανιών μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 2,1% έναντι πτώσης 1,8% που είχε σημειώσει, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, τον προηγούμενο μήνα. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών και περιόρισε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες ταχείας ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας στην ευρωζώνη.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ αναμένεται να επηρεαστεί από τα στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15:30' θα ανακοινωθούν στοιχεία για την απασχόληση το Νοέμβριο και στις 17:00' θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πρώτες εκτιμήσεις του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση του σχετικού δείκτη στο 84,5 από 83,9.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα