Στο real estate η Πήγασος

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2001 15:42
UPD:15:43

Επενδύσεις στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων (real estate) σχεδιάζει η Πήγασος Εκδοτική και Εκτυπωτική, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Μπόμπολας, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις στο real estate στις περιοχές Κορωπίου και Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου αξιοποιώντας τις εκτάσεις που διαθέτει. Εντός των επομένων δύο ετών, σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο 36 στρεμμάτων, στο Κορωπί θα ανεγερθούν γραφεία συνολικής έκτασης 32.500 τ.μ. σε δύο κτίρια.

Στο πρώτο, εμβαδού 12.000 τ.μ., θα συγκεντρωθούν όλες οι δραστηριότητες της Πήγασος Εκδοτικής & Εκτυπωτικής, ενώ το δεύτερο έκτασης 20.000 τ.μ., θα το εκμεταλλευτεί εμπορικά η εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τις σημερινές της εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου και χώρου στάθμευσης, καθώς στην περιοχή τα επόμενα χρόνια κατασκευάζεται ο νέος σταθμός του Μετρό αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε επίσης η αγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου. Η αγορά θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής σε χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που προτίθεται να αγοράσει η εταιρία ορίστηκε σε 4.186.220 μετοχές με ανώτατη τιμή οκτώ ευρώ και 22 λεπτά και κατώτατη τιμή ένα ένα ευρώ.

Η σημερινή συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. Θωμά Αριστοτέλους Σιωζόπουλου ως νέου μέλους του δ.σ. αντικαθιστώντας την κ. Αλίκη Διονυσίου Ντούζα, η οποία είχες υποβάλει παραίτηση.

Τέλος, αποφασίστηκε η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας με την προσθήκη εδαφίων σχετικών με τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και με τη διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα