Β. Κορκίδης: Στόχος θα πρέπει να είναι η είσπραξη και όχι η αύξηση του ΦΠΑ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 10:37
UPD:10:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη (φωτ. αρχείου), η αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων, των υπερβολικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθιστά ανέφικτο να απορροφηθεί η νέα αύξηση του ΦΠΑ.

«Στόχος δεν θα έπρεπε να είναι η αύξηση, αλλά η είσπραξη του ΦΠΑ» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σε γραπτή του δήλωση για την «πρεμιέρα» του ΦΠΑ στο 24%.

«Η έκτη αύξηση του ΦΠΑ σε έξι χρόνια και η δεύτερη τους τελευταίους 10 μήνες, σημαίνει ότι η ζωή μας από 1η Ιουνίου ακριβαίνει ετησίως, κατά 437 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα κάθε αύξηση λειτουργεί ως "κόφτης" της κατανάλωσης, του τζίρου, αλλά και των δημοσίων εσόδων» προσθέτει ο κ. Κορκίδης και εκτιμά «η αύξηση του ΦΠΑ σε περιόδους ύφεσης και χαμηλής οικονομικής επίδοσης οδηγεί σε χαμηλότερα φορολογικά έσοδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων, των υπερβολικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθιστά ανέφικτο να απορροφηθεί η νέα αύξηση του ΦΠΑ.

«Από το 2010 έχουμε βαρεθεί να αλλάζουμε, τους συντελεστές ΦΠΑ σε υπολογιστές και ταμειακές μηχανές, με μέσο όρο μία αλλαγή το χρόνο, και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα