Φιλιππίνες: Πτωτικά κινείται το πέσο έναντι του δολαρίου

Εξ αιτίας των αντιδράσεων με αίτημα την παραίτηση της προέδρου Gloria Arroyo
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 07:09
UPD:07:21

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το νόμισμα των Φιλιππίνων, πέσο, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες τριμήνου από το 2003, πριν από τις σημερινές διαδηλώσεις στη χώρα, με αίτημα την παραίτηση της προέδρου της χώρας, Gloria Arroyo.

Το πέσο, υποχώρησε 0,4%, έχοντας τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις, από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα σήμερα, έναντι του δολαρίου. Η υποχώρηση του νομίσματος, επιταχύνθηκε αυτό το τρίμηνο, μετά την παραδοχή της Arroyo στις 27 Ιουνίου, ότι συζήτησε θέμα ψήφων με αξιωματούχο των εκλογών πέρυσι και ζήτησε συγγνώμη για το «έλλειμμα στην δικαιοσύνη». Η πρόεδρος της χώρας, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, ότι έκανε νοθεία στις εκλογές και είπε ότι δεν θα παραιτηθεί.

Το εθνικό νόμισμα της χώρας, υποχώρησε στα 56,25 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11:13' π.μ., στη Μανίλα, από 56,05, που ήταν χθες, σύμφωνα με την Ενωση Τραπεζών των Φιλιππίνων. Το πέσο, έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Ιανουαρίου και βρίσκεται 2,3% χαμηλότερα αυτό το τρίμηνο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες, από το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2003.

Χθες, η Arroyo, ζήτησε να τεθεί τέλος τη διαίρεση της εξουσίας και είπε ότι ο άνδρας της, θα εγκαταλείψει τη χώρας, καθώς κατηγορείται ο ίδιος, ο γιός και ο αδελφός, ότι ήταν ανακατεμένοι σε παράνομο τζόγο.

Σήμερα, 5.000 εργάτες, αγρότες, φοιτητές και γυναίκες ακτιβίστριες θα κάνουν πορεία διαμαρυτρίας κατά της προέδρου της χώρας. Την παραίτηση της Arroyo, ζητά και το κόμμα της αντιπολίτευσης των Φιλιππίνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα