Oracle: 3,2% υψηλότερα κέρδη, ενώ οι εξαγορές τονώνουν τα έσοδα

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 07:33

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 3,2%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού, στον κόσμο, Oracle Corp., μετά την άνοδο της ζήτησης στη Β. Αμερική, σε συνδυασμό με το «πάρτι» εξαγορών, στο οποίο επιδόθηκε ο εκτελεστικός της διευθυντής, Larry Ellison, ύψους 11,2 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,02 δισ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή, από 990 εκατ. δολ. ή 19 σεντς, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της Oracle, αυξήθηκαν 26%, φθάνοντας στα 3,88 δισ. δολ., τη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Redwood City της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τα καλύτερα – απ' ό,τι αναμενόταν – αποτελέσματα, μετρίασαν τις ανησυχίες, ότι η Oracle ήταν πολύ εξαρτημένη από τις εξαγορές, όπως την εξαγορά ύψους 10,2 δισ. δολ. της PeopleSoft Inc., για ανάπτυξη. Οι πωλήσεις στη Β. Αμερική των βάσεων δεδομένων λογισμικού και οι δραστηριότητές της στις αιτήσεις, όπως τα προγράμματα μισθοδοσίας, αυξήθηκαν ταχύτερα για τουλάχιστον δύο χρόνια, βοηθώντας τις πωλήσεις νέου λογισμικού.

Οι μετοχές της Oracle, σημείωναν σήμερα άνοδο 5,8%, τη μεγαλύτερη από τη στιγμή συμφωνίας με την PeopleSoft να σταματήσει τη διαμάχη για την επιθετική κίνηση εξαγοράς της, τον Δεκέμβριο. Οι μετοχές της, έχουν υποχωρήσει φέτος 6,5% - εκτός από σήμερα – καθώς ανησυχία επικρατούσε ότι η εταιρεία βασιζόταν πολύ στις εξαγορές για την ανάπτυξή της.

Σήμερα στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, στις 4 μ.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές της Oracle σημείωναν άνοδο 74 σεντς, φθάνοντας στα 13,57 δολ. η μία. Από τους 38 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι 28, εισηγήθηκαν για τη μετοχή της εταιρείας «buy», οκτώ «hold» και δύο «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα