Danaher: Εξαγοράζει τη Leica Microsystems αντί 550 εκατ. δολ.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 14:07

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της γερμανικής, Leica Microsystems AG, αντί του ποσού των 550 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από την LM Investments, προκειμένου να προσθέσει στη γκάμα της στην Ευρώπη, περισσότερα οπτικά όργανα, προχώρησε η αμερικανική εταιρεία Danaher Corp., η οποία παράγει κάμερες για δόντια και μηχανήματα για ακτινογραφίες στόματος.

Η Leica, θα αποτελέσει το τμήμα επαγγελματικών οργάνων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Danaher. Η τιμή αγοράς, περιλαμβάνει το χρέος και τις υποχρεώσεις συνταξιοδότησης, καθώς επίσης και της εμπορικής συναλλαγής, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Αυτή η εμπορική συναλλαγή έχει στρατηγική και οικονομική σημασία», ανέφερε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Danaher, H. Lawrence Culp, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Η Leica έχει μία εκπληκτική ομάδα διοίκησης, που εργάζεται μαζί και μπορεί να βελτιώσει μακροπρόθεσμα την επίδοση της εταιρείας».

Η Danaher, η οποία παράγει επίσης τα εργαλεία Craftsman και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, Fluke, εργάζεται, με σκοπό τη μείωση της επίδρασης των οικονομικών διακυμάνσεων στην πορεία της και επεκτείνεται σε τομείς με εγγυημένες πωλήσεις, όπως των προϊόντων που λειτουργούν με νερό και των οδοντιατρικών προμηθειών.

Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας στο 1,83 δισ. δολ., σχεδόν τρία τέταρτα εκ των οποίων, προήλθαν από τις εξαγορές στις οποίες προχώρησε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα