Saudi Oger: Κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την Turk Telekom

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 13:56

ΤΗΝ υψηλότερη προσφορά, για την εξαγορά τoυ πλειοψηφικού πακέτου της τουρκικής κυβέρνησης, στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, Turk Telekomunikasyon AS, καθώς η κυβέρνηση κάνει την έβδομη προσπάθεια, να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία, μέσα σε μία δεκαετία, έκανε η Saudi Oger Ltd., της Σαουδικής Αραβίας.

H Emirates Telecommunications Corp., των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έκανε τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας, σήμερα. Ο οργανισμός, ο οποίος δεν αποκάλυψε τις προσφορές, θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τους δύο μεγαλύτερες πλειοδότριες, ενώ ενδέχεται να κάνει δημοπρασία αργότερα εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Metin Kilci.

Oι προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης, για την πώληση του 55% στην Turk Telekom, ναυάγησαν από τα δικαστήρια και την πολιτική απροθυμία, να δοθεί ο έλεγχος της εταιρείας. Μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων, θα βλάψει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις τουρκικές κρατικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, η οποία ώθησε, τέσσερις κυβερνήσεις εκτός ηγεσίας από το 1960, έχει αντιστρατευθεί της πώλησης της Turk Telekom σε ξένους, κατά το παρελθόν. Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, που εξελέγη του 2002, άλλαξε τη νομοθεσία και επιτρέπεται πλέον η κυριότητα ξένων – κατά πλειοψηφία – στην Turk Telekom. Αξιωματούχοι του στρατού δεν σχολίασαν την πρόσφατη προσπάθεια πώλησης της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα