Tattersall's: Ανοδος των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 07:23

ΑΝΟΔΟ 17%, κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, σημείωσαν οι μετοχές της Tattersall's Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών της Αυστραλίας, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποκτήσουν μερίδιο στην εταιρεία, η οποία εμφάνισε καλύτερες αποδόσεις απ'ό,τι άλλες εταιρείες που σχετίζονται με την κατανάλωση.

Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν στα 3,54 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:38' μ.μ. στο Σύδνεϋ και άγγιξαν τα 3,62 δολ. Αυστραλίας, υψηλότερα από τα 3,10 δολ. η μία, που κατέβαλαν οι θεσμικοί επενδυτές για την αγορά τους κατά τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας. Η εταιρεία, άντλησε 300 εκατ. δολ. Αυστραλίας (222 εκατ. δολ. ΗΠΑ), μετά την πώληση μεριδίου 14%, κατά την δημόσια εγγραφή.

Οι μετοχές των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών Tabcorp Holdings Ltd. και Unitab Ltd., κινήθηκαν καλύτερα από τον δείκτη ASX/200 Index από την έναρξη του 2004, καθώς οι εξαγορές, τόνωσαν την ανάπτυξη στην εν λόγω αγορά, ύψους 15,3 δισ. δολ. Αυστραλίας. Η Tattersall's έθεσε τέλος στην ιδιωτική ιδιοκτησία 120 ετών, προκειμένου να διατηρήσει το μονοπώλιο διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών στην πόλη της Βικτόρια, κάνοντας τα οικονομικά της πιο προσιτά στον έλεγχο του κοινού.

Οι μετοχές της Tabcorp, απέφεραν 59% συν τα μερίσματα τους τελευταίους 18 μήνες, τρεις φορές στον δείκτη S&P/ASX Consumer Index, ο οποίος απαρτίζεται από εταιρείες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της David Jones Ltd. και της Harvey Norman Holdings Ltd.

Oι μετοχές της Tattersall's από την αρχή του 2004 έχουν επιστρέψει 138%.

Ο κατά κεφαλήν τζόγος στην Αυστραλία, αυξήθηκε 5,4% το 2003, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Tasmanian Gaming Commission, υπερβαίνοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που ήταν 3,3% το συγκεκριμένο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα