UnitedHealth: 8,14 δισ. δολ. για την εξαγορά της PacifiCare Health

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 07:42

ΣΤΗΝ εξαγορά της PacifiCare Health Systems Inc., αντί του ποσού των 8,14 δισ. δολ., αποκτώντας τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια σχεδίων, που επιδοτούνται από το πρόγραμμα υγείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι προχωρά, η δεύτερη σε μέγεθος ιατρική ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ, UnitedHealth Group Inc.

Η UnitedHealth θα ανταλλάξει 1,1 μετοχή της, επιπλέον με 21,50 δολ. για κάθε μία μετοχή της PacifiCare, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η αξία των 80,05 δολ. για κάθε μία μετοχή της PacifiCare, αντιπροσωπεύει το 10% της χθεσινής τιμής κλεισίματος. Η συμφωνία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον εν λόγω κλάδο των ασφαλειών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Η κίνηση αυτή, θα βοηθήσει την UnitedHealth, που εδρεύει στην Μινετόκα της Μινεσότα των ΗΠΑ, να αυξήσει τα κέρδη της, καθώς το πρόγραμμα υγείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, προσθέτει και το πλεονέκτημα της συνταγογράφησης φαρμάκων από την 1η Ιανουαρίου. Χρησιμοποιώντας ιδιωτικά σχέδια υγείας στο κυβερνητικό πρόγραμμα, συνολικά η αμερικανική κυβέρνηση θα δαπανήσει 60 δισ. δολ. το επόμενο έτος σε φάρμακα για 30 εκατ. Αμερικανούς, σύμφωνα με την ίδια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της UnitedHealth, William McGuire, 56 ετών, έχει κάνει τουλάχιστον 10 εξαγορές από το 2004, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος, που είναι γιατρός και ηγείται της εταιρείας από το 1991, αγόρασε πέρυσι την Oxford Health Plans Inc., αντί του ποσού των 5 δισ. δολ. και την MidAtlantic Medical Services, αντί 2,7 δισ. δολαρίων. Σε συνέντευξή του τον Απρίλιο ο McGuire είπε, ότι η UnitedHealth παραμένει προσηλωμένη στις εξαγορές.

Η Morgan Stanley και η MTS Health Partners LP, είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της PacifiCare. Η JPMorgan Chase & Co., η Bank of America και η Citigroup Inc. συμβουλεύουν την UnitedHealth.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα