Munich Re: Ενδεχόμενη αύξηση των αποθεμάτων της American Re

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή Nikolaus von Bomhard
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 08:39

ΣΤΗΝ αύξηση των αποθεμάτων, στο τμήμα της American Re, για να καλύψει τις αποζημιώσεις αμιάντου και τις ζημίες στις ΗΠΑ, ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Nikolaus von Bomhard.

H Munich Re, που προσέθεσε περίπου 5 δισ. δολ. ΗΠΑ, στα αποθέματα του παραρτήματός της, American Re, την τελευταία πενταετία, εκ των οποίων, περισσότερα από 3,3 δισ. δολ., κατεβλήθησαν για την εξαγορά της εταιρείας που εδρεύει στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ, το 1996, θα επανεξετάσει και πάλι το μετοχικό κεφάλαιο του παραρτήματός της.

«Εάν δεις και πάλι τα πράγματα θα δεις μια ελαφρά άνοδο των αριθμών», ανέφερε ο Bomhard, 48 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μόναχο, στις 5 Ιουλίου, συμπληρώνοντας: «Η ερώτηση τώρα είναι, πόσο υψηλά βρίσκονται αυτοί οι αριθμοί».

Το τέλος στη μείωση των αποθεμάτων της American Re, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του von Bomhard, να επαναφέρει την πιστοληπτική ικανότητα της Munich Re και να βελτιώσει την κερδοφορία της. Τα καθαρά κέρδη της American Re, χαμηλότερα περισσότερο από το ήμισυ πέρυσι, καθώς αύξησε τα κεφάλαιά της κατά 482 εκατ. δολάρια.

«Θα ήταν επιθυμητό για όλους στη Munich Re να κλείσει αυτό το κεφάλαιο», ανέφερε ο Thomas Koerfgen, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 3,7 δισ. δολ., σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Munich Re, με την SEB Investment, στη Φραγκφούρτη, συμπληρώνοντας: «Είναι μια ιστορία που συνεχίζεται».

Η Standard & Poor's, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω, την πιστοληπτική ικανότητα της Munich Re από το AAA, τέσσερις φορές τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Α+, είπε την εβδομάδα που πέρασε, ότι, θα συνεχίσει να εξετάζει τα στοιχεία της American Re, για πιθανή προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής της ικανότητα, από το πόσο η εταιρεία θα χρειαστεί να αυξήσει τα αποθέματά της.

Διεθνώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, έχουν υποεκτιμήσει τις υποχρεώσεις τους για τις αποζημιώσεις του αμιάντου, κατά 14 δισ. δολ., σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας πιστοληπτικής ικανότητας A.M. Best Co. η Hartford Financial Services Group Inc. και η Allstate Corp., συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών των ΗΠΑ που αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα αποθέματά τους.

Η American Re, που ιδρύθηκε το 1917, απέφερε 4,2 δισ. δολ. σε κέρδη από τα ασφάλιστρα πέρυσι ή το 19% των συνολικών ασφαλίστρων αντασφαλίσεων της Munich Re. Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη του παραρτήματος, που απασχολεί περίπου 1.300 ανθρώπους, μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ, στα 113 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Μunich Re, έχουν σημειώσει απώλειες 7,3% από την έναρξη του 2004, όταν ο von Bomhard ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού της διευθυντή, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 20,5 δισ. ευρώ (24,5 δισ. δολ. ΗΠΑ). Ο Bloomberg 500 Insurance Index, την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 13%, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μετοχές της ελβετικής Swiss Reinsurance Co., έχουν υποχωρήσει κατά 4,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα