Global Finance: Mε 125 εκατ. ευρώ αρχικό κεφάλαιο το νέο fund στα Βαλκάνια

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 11:56

Εταιρεία Χαρτοφυλακίου Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, με την επωνυμία Global Emerging Property Fund (GEPF) και κεφάλαιο που υπερβαίνει τα 125 εκατ. ευρώ, ίδρυσε η ελληνική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Global Finance.

Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας είναι η εταιρία EFG Eurobank Properties, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων ακίνητης περιουσίας της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στους επενδυτές του fund περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα της επιχειρηματικής και ιδιαίτερα της εφοπλιστικής κοινότητας, καθώς επίσης και μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Αναδιοργάνωση και την Ανάπτυξη (EBRD) καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους Αυστριακούς ομίλους, που δραστηριοποιείται στο χώρο των επενδύσεων και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Βιέννης.

Η Global Finance αναμένεται να επενδύσει συνολικά κεφάλαια περίπου €450 εκατ., συμπεριλαμβανομένων και των δανειακών κεφαλαίων, στην αγορά ακινήτων της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, ενώ επένδυση μέχρι 20% του χαρτοφυλακίου μπορεί να γίνει και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως π.χ. η Ουκρανία.

Η επενδυτική πολιτική της εταιρείας θα επικεντρωθεί στην αγορά και στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, δυτικοευρωπαϊκού τύπου γραφείων, εμπορικών κέντρων (εμπορικών κέντρων, big boxes) και βιομηχανικών ιδιοκτησίων (κέντρων διανομής, αποθηκευτικών χώρων) με σκοπό την εκμίσθωσή τους σε πολυεθνικές και ισχυρές τοπικές εταιρίες. Μια από τις σημαντικότερες πτυχές της στρατηγικής του fund είναι η επαγγελματική διαχείριση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

Με δεδομένο ότι η αγορά των ακινήτων στην περιοχή παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή πολύ δυνατή, με πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών, η Global Finance ήδη σχεδιάζει αύξηση του κεφαλαίου του fund στα €150 εκατ. μέχρι το τέλος του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα