Danone: Στα ύψη οι μετοχές της μετά την είδηση για εξαγορά από την PepsiCo

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 11:46

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, οδεύουν οι μετοχές της Groupe Danone, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, μετά το δημοσίευμα στο περιοδικό «Challenges», ότι η PepsiCo Inc., ετοιμάζεται να κάνει προσφορά εξαγοράς της, αντί του ποσού των 30 δισ. ευρώ (36 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η PepsiCo, σε δελτίο Τύπου, που έδωσε χθες στη δημοσιόητα, αρνήθηκε τον ισχυρισμό του περιοδικού, ότι έχει δημιουργήσει στην γαλλική Danone, με έδρα το Παρίσι, μερίδιο 3%. Η εκπρόσωπος της Danone, Stephanie Rismont-Wargnier, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, μετά τη χθεσινή δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Οι μετοχές της Danone, η οποία εμφιαλώνει το μεταλλικό νερό Evian, σημείωσαν σήμερα άνοδο 4,95 ευρώ, ποσοστό 6,8%, φθάνοντας στα 77,80 ευρώ η μία στο Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα, στις 9:30' π.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές της εταιρείας, διαπραγματεύθηκαν στα 76,80 ευρώ η μία. Κοντά σε αυτά τα επίπεδα, οι μετοχές της εταιρείας πλησιάζουν τα υψηλότερα από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2001. Η εταιρεία έχει χρηματιστηριακή αξία 20,1 δισ. ευρώ.

Στελέχη της Pepsico, σε συνέντευξη τον Απρίλιο, είχαν πει ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο από την εταιρεία, για μεγάλη εξαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα