Vale: Επένδυση 1,2 δισ. δολ. για μεταλλείο νικελίου στην Βραζιλία

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 12:05

ΣΧΕΔΙΑ, για επένδυση 1,2 δισ. δολ., για την κατασκευή ορυχείου νικελίου, στα βόρεια της Βραζιλίας, κάνει η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, Cia. Vale Do Rio Doce, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η απόφαση της Vale, να δημιουργήσει το μεταλλείο Vermelho, στην περιοχή του Carajas του Para της Βραζιλίας, είναι η συνέχεια των σχεδίων του προέδρου της εταιρείας, Roger Agnelli, να επεκτείνει την παραγωγή και τα έσοδα, με την δραστηριοποίηση και σε άλλα μέταλλα, σύμφωνα με την αναλύτρια αγοράς μετάλλων, της Banif Investment Bank, στο Σάο Πάολο, Catarina Pedrosa.

Η τιμή του νικελίου, του μετάλλου, που χρησιμοποιείται κυρίως για να καταστεί πιο σκληρό το ανοξείδωτο ατσάλι έχει υπερτριπλασιαστεί από το 2002, φθάνοντας στα 14.550 δολ. ο μετρικός τόνος, στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange), καθώς η ζήτηση από την Κίνα αυξάνεται. Η Vale επίσης, μελετά το ενδεχόμενο της επένδυσης επιπλέον 1,5 δισ. δολ. μέχρι το 2012, για την αύξηση της παραγωγής νικελίου, στους 100.000 μετρικούς τόνους ετησίως, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος μη μεταλλικών ορυκτών της Vale, Jose Lancaster, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Carajas.

H Vale, προβλέπει, ότι κατά μέσον όρο, η τιμή του νικελίου θα φθάσει τα 3,8 δολ. η λίμπρα. Οι μετοχές της Vale, σημείωναν άνοδο 87 σεντάβος, ποσοστό 1,5%, για να κλείσουν σήμερα στα 60,85 ρεάλ η μία, στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα