Η «Πράσινη» Ναυτιλιακή Πολιτική στο επίκεντρο της συνάντησης Δήμα - ΥΕΝ

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 17:47

Με τον Ελληνα Επίτροπο στην Ε.Ε., αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα, συναντήθηκε το μεσημέρι, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, παρουσία του ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γ. Βλάχου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε:

- στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά στη σύνταξη και παρουσίαση εντός του Α' εξαμήνου του 2006 της Πράσινης Βίβλου για μια Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική.

- στην προετοιμασία και την ετοιμότητα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να συμμετέχει στις διαδικασίες κατάρτισης και επεξεργασίας της Πράσινης Βίβλου, προκειμένου να προωθηθούν οι ελληνικές θέσεις σε ζωτικά θέματα της ελληνικής ναυτιλίας.

- στις εξελίξεις θεμάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος και ειδικότερα σε σχέση με την προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος που συζητούνται αυτή την περίοδο στα διεθνή φόρα (ΙΜΟ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Με απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη θα συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του ΓΓ του ΥΕΝ Ιωάννη Τζωάννου, για την έγκαιρη διαμόρφωση και υποβολή των ελληνικών θέσεων στην αρμόδια επιτροπή επεξεργασίας της Πράσινης Βίβλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα