Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων το δολ. έναντι του ευρώ

Εν αναμονή της έκθεσης για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 08:34
UPD:08:37

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, καθώς αναμένεται, ότι, αυριανή κυβερνητική έκθεση, θα δείξει διατήρηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, στα τέταρτα υψηλότερα επίπεδα.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 2,3% έναντι του ευρώ, από τη στιγμή που αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών, στις 5 Ιουλίου και κατά 1,1% έναντι του γιέν, από τις 8 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών. Αύξηση του ελλείμματος σημαίνει, ότι περισσότερα δολάρια πρέπει να ανταλλαγούν σε άλλα νομίσματα για την πληρωμή των εισαγωγών.

«Ενα έλλειμμα στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο του περασμένου μήνα, θα ωθήσει ακόμη χαμηλότερα το δολάριο», ανέφερε ο Keizo Tanaka, διαπραγματευτής συναλλάγματος στο Τόκυο με την Resona Bank Ltd., συμπληρώνοντας: «Βρισκόμαστε σε μία περίοδο μεσοπρόθεσμης παλινδρόμησης, που έδωσε υπερβολική προς τα πάνω ώθηση στο δολάριο».

Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο 1,2160 στη 1:58' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2073 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 111,36 από 111,81. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2181 έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιουνίου και ενδέχεται να υποχωρήσει στο 1,22 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Tanaka.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα