Aνοδικά κινείται και πάλι η τιμή του πετρελαίου

Καθώς εικάζεται ότι μειώθηκαν τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005 08:24

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τεσσάρων ημερών, καθώς εικάζεται, ότι, αυριανή έκθεση, θα δείξει μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ για δεύτερη εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης, κατά πάσα πιθανότητα, μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 215,3 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Οι τιμές του καυσίμου, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στις 8 Ιουλίου, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε, ότι ο τυφώνας Dennis, ενδέχεται να διακόψει τις προμήθειες, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εποχής, που αυξάνεται η οδήγηση. Η περίοδος των τυφώνων, διαρκεί έως και τον Νοέμβριο.

«Η ζήτηση για βενζίνη είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Steve Taylor, διαπραγματευτής πετρελαίου στη New West Petroleum Inc., που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια, Σακραμέντο, συμπληρώνοντας: «Το ερώτημα είναι, με την πάροδο του χρόνου και για το υπόλοιπο του έτους, εάν θα επηρεαστούν οι προμήθειες».

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, σημείωσε αύξηση 52 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 59,44 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 59,30 δολ. το βαρέλι, κατά 0,6%, στις 12:09' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες, τα συμβόλαια του Αυγούστου υποχώρησαν 71 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 58,92 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τρίτη συνεχόμενη πτώση. Τα συμβόλαια, αναρριχήθηκαν στα 62,10 δολ. το βαρέλι στις 7 Ιουλίου και στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του μαύρου χρυσού το 1983, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι, ο Dennis, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ανακοίνωσαν ότι οι ζημίες στις εγκαταστάσεις τους και στις πλατφόρμες στον Κόλπο, ήταν μικρής έκτασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα