Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο του πετρελαίου για δεύτερη ημέρα, ανανεώνοντας τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει τα κέρδη. Οι μετοχές της Βridgestone Corp. και της Hynix Semiconductor Inc., οδηγούσαν την πτώση.

«Είναι δύσκολο να είσαι αισιόδοξος για τις μετοχές, όταν το πετρέλαιο κινείται ανοδικά και δίνει στους επενδυτές ένα λόγο να πουλήσουν», ανέφερε ο Soichiro Monji, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 28 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 99,66 μονάδες, στις 11:29' π.μ. στο Τόκυο, αναχαιτίζοντας τα κέρδη 2,2% των δύο ημερών. Οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της Inpex Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας και της Santos Ltd., σημείωναν κέρδη.

Οι δείκτες στην Ιαπωνία, την Κίνα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, κινούντο πτωτικά, τη στιγμή που οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, αναρριχήθηκε κατά 0,4%. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Philippine Stock Exchange Composite Index, υποχωρούσε σε ποσοστό 0,9%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι νέες διαδηλώσεις σήμερα θα εμποδίσουν την πρόεδρο της χώρας Gloria Arroyo να διαχειριστεί την οικονομία και να μειώσει το έλλειμμα. Οι μετοχές της Philippine Long Distance Telephone Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), σημείωσε χθες απώλειες 0,1%. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσε άνοδο 2,9%, φθάνοντας στα 60,62 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι, το 96% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό σταμάτησε εξ αιτίας του τυφώνα Dennis. Προσφάτως ο μαύρος χρυσός, διαπραγματεύθηκε στα 60,74 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση - συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα