Iσχυροποιήθηκε το δολάριο έναντι ευρώ και γιέν

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο, από τα χαμηλότερα επίπεδα, σχεδόν ενός μηνός έναντι του ευρώ, μετά τη δήλωση της Janet Yellen, της Federal Reserve, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σε αντίθεση με τις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας για το δολάριο. είναι η διεύρυνση της απόστασης των επιτοκίων μεταξύ των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων οικονομιών», ανέφερε ο Mitsuru Sahara, αντιπρόεδρος του τμήματος ξένου συναλλάγματος στο Τόκυο με την UFJ Bank Ltd., συμπληρώνοντας: «Η κύρια τάση του δολαρίου, είναι ανοδική».

Το αμερικανικό νόμισμα, κινήθηκε ανοδικά για πρώτη ημέρα, σε σύνολο επτά ημερών, μετά τη δήλωση της προέδρου της Fed, στο Σαν Φρανσίσκο, Yellen, ότι «είναι λογικό», να συνεχιστεί η αύξηση των επιτοκίων, μετά από εννέα συνεχείς αυξήσεις από τον Ιούνιο του 2004. Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων και έναντι του γιέν, καθώς η Bank of Japan, αναμένεται να διατηρήσει το κόστος δανεισμού κοντά στο μηδέν, όταν θα αποφασίσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Εναντι του ευρώ το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2214 στις 12:12' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2241, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 111,11 από 110,79 γιέν.

Χθες, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο 1,2256 έναντι του ευρώ και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Ιουνίου, ενώ υποχώρησε στα 110,76 γιέν, στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Sahara, το δολάρια τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 113 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα