Carrefour : Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της

Μετά την ανακοίνωση για μείωση των τιμών πώλησης στην Ευρώπη
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 14:14

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων της Ευρώπης, Carrefour SA και σε ποσοστό 3,3%, μετά την ανακοίνωσή της, ότι οι τιμές πώλησης, υποχωρούν στα καταστήματά της σε όλη την Ευρώπη, καθώς η στασιμότητα των οικονομιών, ωθεί τους καταναλωτές να ψάξουν για ευκαιρίες, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό που δέχεται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν 1,20 ευρώ, φθάνοντας στα 38,80 ευρώ η μία στις 9:36' π.μ., στο Παρίσι, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών γαλλικών μετοχών που απαρτίζουν τον CAC 40.

H Carrefour επεκτείνει τη μείωση των τιμών, που ανήλθαν σε περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ πέρυσι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει να κερδίσει το χαμένο μερίδιο αγοράς, κάτι που η διοίκησή της κατάφερε στη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παρ'όλα αυτά, ο πρόεδρός της Luc Vandevelde, ενδέχεται να θυσιάσει περισσότερα κέρδη για να κερδίσει δουλειές, καθώς η ζήτηση κλονίζεται και βαρύνει τη μετοχή της εταιρείας, εκτιμά μερίδα αναλυτών και επενδυτών.

«Η εταιρεία προσπάθησε να βρει ανάπτυξη, αλλά τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι δεν υπάρχει βελτίωση», ανέφερε ο Jean-Edouard Reymond, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 5,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την UBI Bank, στο Παρίσι, συμπληρώνοντας: «Είναι ένας κλάδος, που καλύτερα να αποφεύγει κανείς».

Σημειώνεται, ότι, χθες η Carrefour ανακοίνωσε την αύξηση των πωλήσεών της διεθνώς σε ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 20,4 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων της στην Ισπανία και τη Βραζιλία. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα έσοδα της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 20,7 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα