ΓΣΕΕ: Πρώτα οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες για τα εργασιακά

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 15:17

Δεν θέλουμε το Κοινοβούλιο να φτάσει στο σημείο να καταργεί μέσα σε μια νύχτα εργατικά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, που προειδοποίησε και πάλι την κυβέρνηση, ότι μονομερής νομοθετική ρύθμιση για τα εργασιακά, θα οδηγήσει σε «θερμό» καλοκαίρι. Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, να μας καλούν σε λίγες ώρες ή σε λίγες ημέρες να κλείσουμε τόσο σοβαρά θέματα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η χώρα δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε δημόσια έκκληση στον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο για διάλογο ουσίας και με χρονική επάρκεια πάνω στα θέματα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και της αμοιβής των υπερωριών. Συμπλήρωσε, όμως, ότι αυτός ο διάλογος μπορεί να προχωρήσει μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών σε αυτά τα ζητήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυζωγόπουλο, τόσο ο ΣΕΒ, όσο και η ΓΣΕΒΕΕ, έχουν συμφωνήσει για μια πρώτη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ πάνω στα θέματα αυτά την ερχόμενη Τρίτη 19 /7, ενώ αναμένεται η απάντηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, Φίλιππος Ταυρής, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το διευθυντικό δικαίωμα στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από καμιά πλευρά μέσα στα συνδικάτα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Αλέκος Καλύβης (Συνασπισμός), υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά αλλαγή στις υπερωρίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα