Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας για πέμπτο μήνα τον Ιούνιο

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 14:01

ΑΥΞΗΣΗ, για πέμπτο μήνα τον Ιούνιο, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 ετών, μετά τη συρρίκνωση της ανάπτυξης, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σημείωσαν οι αιτήσεις για εργασία στη Βρετανία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν για εργασία αυξήθηκε κατά 8.800 φθάνοντας στους 864.900 ανθρώπους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Λονδίνο. Συνολικά 27 οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν κατά 8.000. Ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε στο 2,8%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2004.

Η αύξηση των τιμών πετρελαίου και η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών, περιορίζουν την οικονομική ανάπτυξη φέτος. Με τις δαπάνες των καταναλωτών να αυξάνονται μόλις και μετά βίας, σε συνδυασμό με τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, η οικονομία της Βρετανίας, αναπτύχθηκε 0,4% το πρώτο τρίμηνο, λιγότερο της ανάπτυξης των 12 χωρών-μελών που συναλλάσσονται με το ευρώ, για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2000. Οι επενδυτές, εκτιμούν, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, θα μειώσει τουλάχιστον μία φορά τα βασικά επιτόκια δανεισμού, καθώς μειώνονται οι αποδόσεις.

Πτωτικά κινήθηκε η βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου, στο 1,7654 από 1,7667 δολ., πριν από την ανακοίνωση της απασχόλησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα