Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της Advantest Corp., μετά τα κέρδη από την Αdvanced Micro Devices Inc. και την Apple Computer Inc., τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

«Τα κέρδη σε όλο το εύρος, φαίνονται αρκετά καλά και θα ευνοήσουν τις μετοχές», ανέφερε ο Takashi Kamiya, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Βλέπουμε εταιρείες να μειώνουν δραστικά τα αποθέματά τους και η ζήτηση στον κλάδο της τεχνολογίας θα αρχίσει να κινείται ανοδικά φέτος».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 99,93 μονάδες, στις 12:25' μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε 1,1%, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, κέρδιζε 0,8%.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινήθηκαν επίσης ανοδικά, εκτός από τη Ν. Ζηλανδία. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,3%. Οι μετοχές της Orica Ltd. και της Macquarie Bank Ltd., κινήθηκαν ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στην Sydney Morning Herald, ότι οι εταιρείες δημιούργησαν ένα venture για να κάνουν προσφορά εξαγοράς κατασκευάστριας εκρηκτικών της Νορβηγίας.

Ο Philippine Stock Exchange Composite Index εκτινάχθηκε 1,2% και σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά την διαδήλωση κατά της προέδρου των Φιλιππίνων, Gloria Arroyo, χθες, κατά την οποία δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Οι μετοχές της Ayala Corp., σημείωναν κέρδη.

Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε χθες άνοδο 0,1%. Οι μετοχές της Advanced Micro, της υπ'αριθμόν δεύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 2,3%, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους και της Apple, κατά 3,6%. Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους μετά το τέλος της καθιερωμένης συνεδρίασης στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα