Aνοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις και οι τιμές στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 07:16

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, σημερινές κυβερνητικές εκθέσεις θα δείξουν, πως οι λιανικές πωλήσεις και οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο, ενδυναμώνοντας την ανάγκη της Federal Reserve, να συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Το αμερικανικό νόμισμα, 12% υψηλότερα του ευρώ φέτος, σταμάτησε ξαφνικά να υποχωρεί μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, μειώθηκε απροσδόκητα τον Μάϊο. Τα στοιχεία καταδεικνύουν, ότι το εμπόριο, βοήθησε την οικονομική ανάπτυξη, για πρώτη φορά από το 2003. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed στη Φιλαδέλφεια, Anthony Santomero.

«Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ακόμη στην ανάπτυξη και στις διαφορές των βασικών επιτοκίων δανεισμού, που ευνοούν το δολάριο», ανέφερε ο Thomas O'Malley επικεφαλής του χαρτοφυλακίου συναλλάγματος της Barclays Global Investors, στο Σαν Φρανσκίσκο, η οποία έχει υπό διαχείριση πλέον του 1 τρισ. δολ., συμπληρώνοντας: «Το βελτιωμένο, έναντι των προβλέψεων, έλλειμμα, αποτελεί θετικό στοιχείο για το δολάριο».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2070 στις 12:22' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2904 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 111,87 από 111,88 γιέν.

Το αμερικανικό νόμισμα, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω μέσα στο έτος, φθάνοντας το 1,1868 έναντι του ευρώ το επόμενο δίμηνο, είπε O'Malley.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα