Apple: Στα ύψη τα κέρδη της από τις πωλήσεις του iPod

Και την αύξηση των πωλήσεων των Η/Υ Macintosh
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 07:53

ΠΕΝΤΕ φορές υψηλότερα κέρδη, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η Apple Computer Inc., καθώς οι πωλήσεις, της ψηφιακής συσκευής αναπαραγωγής μουσικής, iPod, αυξήθηκαν απροσδόκητα σε επίπεδα ρεκόρ και οι φορτώσεις των κομπιούτερ της εταιρείας, Macintosh, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 320 εκατ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 61 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 75%, φθάνοντας στα 3,52 δισ. δολάρια. Πωλήσεις και κέρδη ανήλθαν στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

«Τίναξαν στον αέρα τις εκτιμήσεις», ανέφερε ο Robert O'Donnell, αναλυτής στην εταιρεία ερευνών IDC, σε συνέντευξη που παραχώρησε, συμπληρώνοντας: «Είναι εκπληκτικά τα νέα για την Apple».

Η αύξηση των φορτώσεων του iPod, στα 6,16 εκατ., επτά φορές περισσότερα από τις περυσινές φορτώσεις, περιόρισαν τις ανησυχίες, ότι η ζήτηση για συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, κλονίζεται. Η Apple, η οποία έγινε γνωστή από τους ηλεκτρονικούς της υπολογιστές Mac, τώρα εισπράττει περισσότερο από το 1/3 των εσόδων της από το iPod, στους χρήστες του οποίου περιλαμβάνεται ο τραγουδιστής Bono, των U2 και η βασίλισσα της Αγγλίας.

Οι μετοχές της Apple, σημείωσαν άνοδο 96 σεντς, φθάνοντας στα 39,31 δολ., κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 11 σεντς, φθάνοντας στα 38,35 δολ. η μία, στο Nasdaq. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της εταιρείας, έχουν σημειώσει άνοδο 19%, μετά τον υπερτριπλασιασμό της αξίας τους, πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα