Samsung: Χαμηλότερες τιμές chip, 46% η μείωση των κερδών

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 07:44

ΜΕΙΩΣΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας υψηλής τεχνολογίας της Ασίας, Samsung Electronics Co., καθώς οι τιμές των ημιαγωγών για επίπεδες οθόνες, υποχώρησαν. Η εταιρεία εκτιμά, ότι ο κορεσμός της βιομηχανίας υγρών κρυστάλλων, θα λήξει αυτό το τρίμηνο και οι φορτώσεις σε κινητά τηλέφωνα, θα αυξηθούν.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 46%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στο 1,7 τρισ. ουόν (1,7 δισ. δολ.). Το δεύτερο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 56%, φθάνοντας στο 1,6 τρισ. ουόν, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της Samsung, Yun Jong Yong, 61 ετών, μείωσε τις τιμές σε όλα, από επίπεδες οθόνες μέχρι κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να περιορίσει την αύξηση του ανταγωνισμού από τις ηγέτιδες της αγοράς, την LG.Philips LCD Co. και τη Nokia Oyj.

Οι πωλήσεις, υποχώρησαν 9,3%, φθάνοντας στα 13,6 τρισ. ουόν το τρίμηνο. Η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,6 τρισ. ουόν, λειτουργικά 1,7 τρισ. ουόν και πωλήσεις 13,6 τρισ. ουόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 20 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 3,5 μηνών, και στα 452.000 ουόν στις 29 Απριλίου, εξ αιτίας των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, που ήταν κατά τι χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Μέχρι χθες, σημείωναν άνοδο 6% μέσα στην εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να οδεύουν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο, σε σύνολο έξι μηνών, μετά την πρόβλεψη της LG.Philips ότι οι τιμές και φορτώσεις σε επίπεδες οθόνες, θα αυξηθούν το τρέχον τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα