PetroChina: 2,1% η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2005 08:02

ΑΥΞΗΣΗ, 2,1%, σημείωσε το πρώτο εξάμηνο, η παραγωγή αργού πετρελαίου της PetroChina Co., της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Κίνας, αποτέλεσμα της καλής επίδοσης των πετρελαιοπηγών της, όπως της Changqing, της τρίτης μεγαλύτερης χερσαίας πετρελαιοπηγής της χώρας.

Συνολικά, η παραγωγή πετρελαίου και αερίου, αυξήθηκε 5,3%, φθάνοντας τα 481 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Η παραγωγή είναι υψηλότερη των προβλέψεων της CLSA Ltd., για αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 5%. Η παραγωγή πετρελαίου, άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ, των 396,6 εκατ. βαρελιών. Κατά μέσον όρο, η PetroChina, αποκόμισε 46% περισσότερα από το αργό πετρέλαιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 43,42 δολ. το βαρέλι.

Τα στοιχεία, καταδεικνύουν, ότι τα κέρδη της PetroChina, της πιο κερδοφόρας εταιρείας της Ασίας το δεύτερο εξάμηνο του 2004, ενδέχεται να ευνοηθούν από την τιμή του πετρελαίου, η οποία αυξήθηκε 30% στη Ν. Υόρκη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005. Η κυβέρνηση της Κίνας, που ελέγχει τις τιμές των καυσίμων, ενδέχεται να μειώσει τα κέρδη από την παραγωγή προϊόντων πετρελαίου, όπως του ντήζελ, της βενζίνης και των χημικών, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Η τιμή, που πήρε η PetroChina για βενζίνη, αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο 18%, περίοδο κατά την οποία η τιμή του ντήζελ σημείωσε αύξηση 15%.

Οι μετοχές της εταιρείας, που βρίσκονται 46% υψηλότερα φέτος, υποχωρούσαν σήμερα 10 σεντς στο Χονγκ Κονγκ, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας τσα 6,05 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 11:14' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα