Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., μετά την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, η οποία αυξήθηκε τον Ιούνιο, στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

«Η αμερικανική οικονομία δείχνει ισχυρή», ανέφερε ο Steven Marsh, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 380 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Trust Co. of Australia Ltd., στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Ο ενθουσιασμός, πάντα επηρεάζει και άλλες περιφέρειες».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – τον οποίον αποτελούν 664 μετοχές, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 278,59 μονάδες, στις 11:20' π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν, κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε άνοδο 0,3%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Rinker Group Ltd., μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κυβόλιθων τσιμέντου στις ΗΠΑ, ότι το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 62%. Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία και της Φιλιππίνες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ο Philippine Stock Exchange Composite Index, σημείωνε άνοδο 1%, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, ότι τα εμβάσματα των Φιλιππινέζων από το εξωτερικό, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάϊο. Οι μετοχές της Philippine Long Distance Telephone Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, καθώς αισιοδοξία επικρατεί, ότι τα κεφάλαια από το εξωτερικό, θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index, στις 15 Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 0,1%. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% τον Ιούνιο, μετά την αύξηση της παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας. Η αύξησή της, ήταν διπλάσια της πρόβλεψης των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Αλλη έκθεση, έδειξε, ότι οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες τον μήνα που πέρασε, περίοδος κατά την οποία, οι τιμές, εκτός της ενεργείας και των τροφίμων, υποχώρησαν 0,1%. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι η αύξηση των τιμών θα ήταν 0,4% και 0,1%, αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα